Meerderheid gemeenteraad voor goed toegankelijk maken van buitengebied bij nieuwbouwplannen Sorghvliet in Andijk

De Dorpsraad Andijk, en met name de Gemeentelijke Werkgroep Toegankelijkheid Medemblik had tijdens de commissievergadering van 17 september in het Dorpshuis Centrum, aangegeven dat de bouwplannen inzake het Zorgcentrum Sorghvliet een uitgelezen kans is om het buitengebied goed toegankelijk te maken voor mensen met een beperking, helemaal nu bewoners ook naar het dorpshuis zullen gaan voor gemeenschappelijke activiteiten.

In een vandaag ontvangen brief van de gemeente Medemblik wordt de dorpsraad/werkgroep geïnformeerd dat dankzij een motie van PWF en GroenLinks de gemeente in overleg moet met betrokken partijen en omwonenden de omgeving van Sorghvliet in het dorpshuis zo toegankelijk mogelijk te maken voor alle doekgroepen.

Het CDA, die de motie steunde, zag er graag aan toegevoegd dat er minimaal een persoon met een beperking die deel uitmaakt van de werkgroep, meedenkt over de invulling van de buitenruimte.

De gewijzigde motie werd bij handopsteken aangenomen met 19 stemmen vóór van het CDA (6), de PWF (2), PvdA (2), PW2010 (1), BAMM (1), ChristenUnie (1), GroenLinks (1) en Gemeente Belangen (5).

Er werden in totaal 8 tegenstemmen uitgebracht door D66 (2) en de VVD (6)

Gerrit van Keulen van de dorpsraad/werkgroep is blij met deze uitkomst!

%d bloggers liken dit: