Nieuwe dienstregeling busvervoer vanaf 21 juli in West-Friesland – Minder haltes in Andijk

Lijn 132 zal met ingang van 21 juli niet verder rijden dan de Hoekweg – Archieffoto

Nieuwe dienstregeling busvervoer vanaf 21 juli in West-Friesland – Minder haltes in Andijk

Op 21 juli 2024 gaat het nieuwe vervoerplan voor de regio Noord-Holland Noord in. Dit betekent o.a. enkele wijzigingen voor Andijk. Bekijk hier de wijzigingen wat Andijk aangaat.

Lijn 131 Hoorn Station – Blokker – Wervershoof – Andijk
Lijn 131 is het nieuwe lijnnummer van lijn 232. De lijn rijdt gaat niet meer rijden via het bedrijventerrein Westfrisia-Oost. In Zwaag vervallen hierdoor de haltes Gevangenis, de Corantijn, de Marowijne, Waarschap en Westerkrabhoofd. Het alternatief voor deze haltes is Krijterslaan, Anjerhof en Dijkgraaf (lijn 132). Vanuit Hoorn wordt er doorgereden naar Andijk Hoekweg via de haltes ’t Fortuin en Kagersbos in Wervershoof en Kuin, Burg. Doumastraat en Molenweg in Andijk.

Lijn 132 Hoorn Station – Wervershoof – Andijk
De lijn gaat niet verder rijden dan Andijk Hoekweg en hierdoor vervallen de haltes Kleingouw, Sorghvliet en Gedeputeerde Laanweg. Als alternatief kan er gebruik worden gemaakt van de nieuwe lijn 138 of de bestaande buurtbus 438 naar Bovenkarspel Station. Voor reizigers naar Hoorn Station of de doorgaande reizigers richting Amsterdam is de nieuwe reisoptie tot 20 minuten sneller dan met lijn 132 vanaf Andijk naar Hoorn Station reizen en daar overstappen op de trein.

De Dorpsraad Andijk is niet gekend in deze wijzigingen en zal op korte termijn onderzoek doen naar het draagvlak van deze wijzigingen. Al eerder werd de dorpraad al duidelijk gemaakt dat vanuit het ambtelijk apparaat van de gemeente Medemblik geen ambtenaar met het openbaar vervoer binnen onze gemeente is belast. Voor de dorpsraad is dan ook belangrijk om te weten hoe de provincie Noord-Holland en Connexxion tot deze wijzigingen zijn gekomen.

Meer weten over de wijzigingen o.a. in West-Friesland kijk op de website van Overal.nl

Overzicht

Op deze kaart kun je de routes bekijken die de lijndiensten (131 en 132) en buurtbussen ( 138 – 438) rijden in en buiten Andijk.

5 Reacties

  1. Ook nu is er weer een glasplaat aan diggelen met daarbij een berg glassplinters in het bushaltehokje aan het Kleingouw bij de Hoekweg.

    Maar nu is er ook in het bushaltehokje aan het Kleingouw, dicht bij de kruising met de Burgemeester Doumaweg een glasplaat het haasje. De berg glassplinters is er iets minder groot maar fraai is het ook hier allerminst.

    J.J. van der Gulik

    j.j.vdgulik@gmail.com

    Like

  2. Er ligt nog steeds een berg glasspinters in het bushaltehokje aan het Kleingouw bij de Hoekweg.
    Mogelijk kan een meer robuuste uitvoering in de vorm van steen de kwetsbaarheid van dat bushaltehokje oplossen.
    James van der Gulik, j.j.vdgulik@gmail.com

    Like

  3. Bij het bushaltehokje in Andijk aan het Kleingouw bij de Hoekweg is meerdere keren een raam ingegooid. Slecht voor het veiligheidsgevoel van buspassagiers en de banden van fietsen, auto’s scootmobielen etc.. Die kan beter verdwijnen.
    James van der Gulik, j.j.vdgulik@gmail.com

    Like

  4. De hoekweg is voor ons 5 km…
    Andijk Middenweg is toch echt hard nodig. Scholieren, bejaarden…

    Geliked door 1 persoon

  5. Geen halte meer in het centrum van Andijk?
    Wat een rare keuze.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

Ontdek meer van Andijk | APB | Andijker Nieuws Net

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder