Aantal woninginbraken in Andijk stijgt: gemeente, politie en dorpsraad vragen verdachte situaties direct te melden

image

Andijk | APB – Wijkagent van politie, Huub Essen, heeft gisteren een tekstwagen geplaatst langs de Dijkgraaf Grootweg om aandacht te vragen voor verdachte situaties nu is gebleken dat het aantal woninginbraken is gestegen. In de afgelopen twee, drie weken zijn er 6 inbraken geweest, 1 op Andijk West, 2 op Andijk Oost, 1 in de polder en 2 inbraken op of nabij de Kleingouw. De politie vraagt inwoners verdachte situaties direct te melden bij de politie via 112.

Ook de Dorpsraad Andijk vraagt inwoners meer aandacht te besteden aan inbraakpreventie:goede hang- en sluitwerk maar ook goede verlichting rond het huis. “Ook als mensen een avondje, een weekendje of langer weggaan is het zaak dat de woning een bewoonde indruk maakt door een lampje te laten branden. En zo zijn er nog meer tips om de kans op inbraak te verkleinen. Maak het inbrekers niet te makkelijk om in te breken!”, aldus een woordvoerder.

maak het ze niet te makkelijk
Buurtpreventie-app

”Bijna 400 Andijkers maken deel uit van de buurtpreventiegroep die de dorpsraad heeft opgezet: Nextdoor Andijk. Maar we kunnen ook omliggende plaatsen informeren waardoor we een bereik krijgen van ettelijke duizenden deelnemers. Ook via dit middel kun je anderen op een verdachte situatie wijzen nadat je de politie hebt gebeld. Dat maakt de pakkans een stuk groter! Ook zijn er in Andijk kleine Whats-app-groepen die alleen in een bepaalde straat of deel van een wijk werkzaam zijn.

Deelnemers aan de buurtpreventiegroep Nextdoor Andijk worden op de hoogte gehouden van de gebeurtenissen in het dorp en kunnen eigen waarnemingen makkelijk met anderen delen. “Dat kan via je mobiel maar ook voor je tablet, laptop of pc.”

Deelnemen aan deze buurtpreventiegroep Nextdoor?
Mail naar
dorpsraadandijk@gmail.com en zet je naam, adres en telefoonnummer van je mobiel in de mail!

Ontdek meer van Andijk | APB | Andijker Nieuws Net

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder