200 JAAR KNRM: Wie maak jij onvergetelijk? 5.000 namen varen mee op nieuwe reddingboot Wijk aan Zee

Wie maak jij onvergetelijk? 5.000 namen varen mee op nieuwe reddingboot Wijk aan Zee

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij start een unieke campagne rondom de nieuwe reddingboot van reddingstation Wijk aan Zee. Voor het eerst in het 200-jarig bestaan van de KNRM is er op een reddingboot een plek gereserveerd voor 5.000 namen. Het is bedoeld als een bijzonder eerbetoon aan mensen die geliefd en/of gemist worden. Bij een eenmalige donatie vanaf 50 euro mag de schenker bepalen welke naam wordt toegevoegd op de boot.

Iemand die je erg mist en die zo gek was van de zee, een surfende vriendin met een jubileum, je kind dat zo graag op het strand speelt of misschien gewoon je eigen naam. Met een naam op een reddingboot zorg je dat iemand nooit wordt vergeten en ben je altijd betrokken bij onze reddingacties.

Goed doel
De KNRM verwacht met deze ‘Wie maak jij onvergetelijk-campagne’ veel mensen enthousiast te krijgen om een eenmalige bijdrage te leveren aan het bijzondere reddingwerk.
Jacob Tas, directeur KNRM: “Onze vrijwillige redders wagen hun leven om dat van anderen te redden. Daarom is het belangrijk dat ze beschikken over veilige, betrouwbare reddingboten. De bouw van deze nieuwe reddingboot voor Wijk aan Zee is onderdeel van onze totale vlootvernieuwing. Onze oudste boten gaan al ruim dertig jaar mee en zijn na jaren inzet onder de zwaarste omstandigheden toe aan vervanging. Dit reddingwerk kunnen we doen dankzij giften en donaties. De KNRM is een goed doel en krijgt geen subsidies of overheidsbijdragen. Hoe mooi is het dat wij onze donateurs nu ook letterlijk een plekje aan boord gaan geven van deze nieuwe boot!”

Nieuwe boot Van Wijkklasse
De nieuwe reddingboot voor Wijk aan Zee is er een uit de Van Wijkklasse. Een type dat speciaal voor de KNRM wordt gebouwd. De boot is 11,4 meter lang, weegt 9,5 ton en heeft de modernste communicatie- en navigatieapparatuur aan bood. Op de boot is ruimte voor vier bemanningsleden en vijftig geredden. Reddingstation Wijk aan Zee kijkt uit naar de komst van de nieuwe boot. De twintig vrijwilligers varen zo’n dertig keer per jaar uit om mensen en dieren in nood te redden. Met de nieuwe Van Wijkklasse krijgen ze nog beter materiaal tot hun beschikking om hun werk zo veilig en efficiënt mogelijk uit te kunnen voeren.

Peter Messchendorp, plaatsvervangend schipper en PR-vrijwilliger: “Om ons werk goed te kunnen doen, is steun uit onze omgeving erg belangrijk. Financiële steun, maar ook support van familie en vrienden. Zonder hen kunnen we niet te pas en te onpas uitvaren als de pieper gaat. Mooi idee dat er straks nog eens 5.000 steunpilaren met ons meevaren!”

Wie maak jij onvergetelijk?
Doneer eenmalig 50 euro (meer mag ook) en bepaal welke naam een plekje krijgt op de nieuwe reddingboot van Wijk aan Zee. Wees er snel bij, want er is maar plaats voor 5.000 namen. De bouw van de boot start halverwege 2024. Donateurs en dus naamgevers, worden per mail op de hoogte gehouden van het bouwproces en krijgen een certificaat. Zodra de reddingboot klaar is, krijgen de donateurs een uitnodiging voor een VIP-bezoek om de nieuwe boot én hun naam op de boot, van dichtbij te bewonderen. Kijk ook op www.knrm.nl/onvergetelijk

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Ontdek meer van Andijk | APB | Andijker Nieuws Net

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder