Servan Ott Fotografie: Jan-van-Genten – Helgoland

Helgoland – het kleinste eiland helemaal ten Oosten van het laatste Waddeneiland van de reeks van Duistland is een uniek eiland voor de natuur en vogelfotografie.

O.a. de Jan-van-Gent voedt er met een paar honderd paren zijn jongen op. Tegen en op de rode rotswand kun je het prachtig van dichtbij zien en beleven. Groter dan aalscholvers en met hun karakteristieke gele kop zijn Jan-van-Genten zeer fotogeniek. Half augustus zijn de jongen al heel fors en aandoenlijk zo anders dan de volwassenen. De band is intensief en lijkt wel wat op de intensieve band tussen een pinguĂŻn en jong. Het zal nog weken duren en vaak tot begin oktober tot de kolonie de rotsen verlaat en de vogels weer op zee gaan doorbrengen. 

  • Foto baltsende Jan-van-Gent:  Foto f/2, 1/2000 sec. Iso 400
  • Jong en ouder: Foto f/13, 1/1000 sec. Iso 1000 
  • Jan-van-Gent met zeewier:  f/5,6,  1/200 sec. Iso 100

Natuurfotografie en vogelfotografieworkshops

Alle groepsworkshops gaan door en opgeven is volop mogelijk. Met veel mooie en verschillende natuurgebieden op de agenda. De combinatie van natuur en fotografie de ultieme manier om ontspannen in de natuur bezig te zijn. De individuele fotografieworkshops zijn ook altijd mogelijk evenals te boeken als vogel,- of natuurgids, neem dan ook zeker contact met me op of bij vragen. Nog plekken vrij bij de natuurfotografie workshop in de Oostvaardersplassen op 12 september.

%d bloggers liken dit: