Paralympische Spelen | Brons voor Andijkse Caroline Groot!

Hét moment dat Caroline Groot de finish passeert met een snelheid 50,5km/u en de 500 meter in 35.599 seconden reed – een wereldrecord in haar klasse – Video still Paralympics.org

TOKYO | ANDIJK – De Andijkse Caroline Groot heeft de bronzen medaille behaald in de Japanse hoofdstad bij de Paralympics. Caroline reed de 500m baanwielrennen in haar C4-klasse een wereldrecord, maar omdat twee andere rijders uit een andere klassen onder haar tijd doken werd het brons. “Geweldige prestatie”, zegt Gerrit van Keulen van de Dorpsraad Andijk, “Caroline heeft Andijk weer op de kaart gezet! Prachtig! Uiteraard zijn we ontzettend blij voor en met haar dat ze met een medaille terugkomt in Andijk! Van harte gefeliciteerd, Caroline!”

Wendy Groot, de moeder van Caroline is ‘superblij en supertrots’: “Ze stuurt ons nog beeldmateriaal vanuit Tokyo. Die we uiteraard zullen publiceren en natuurlijk hebben we haar ouders van harte gelukgewenst met deze prachtige prestatie en de bronzen medaille van Caroline! Inderdaad om trots op te zijn”, aldus Van Keulen.

De Australische commentatoren spraken van een ‘zeer sterke vrouw, die al vele titels op haar neem heeft staan’, en op het moment dat zij de 500 meter reed spraken ze over een “geweldige explosie van kracht op de pedalen bij de start…”

Foto Team NL op Twitter

[Later meer]

De informatie die Google weergeeft op hun website
Bron Paralympics.org
Caroline Groot rijdt uit nadat ze het oude wereldrecord brak en uiteindelijk derde werd tijden deze Paralympics

Video stills Paralympics.org

Advertentie
%d bloggers liken dit: