Juli de hooimaand: hooitijd in Andijk

Vorige week woensdag aan het begin van de avond reed ik met de auto over de Dijkgraafgrootweg terug naar Andijk. Het leek wel rook daar in de verte? Maar hoe dichter ik bij de ‘veroorzaker’ kwam werd het me steeds duidelijker: wat een stof!

Snel naar huis gereden, met de maximum toegestane snelheid in acht houdend, fototoestel gepakt en hup weer terug. Gelukkig hij was er nog! En druk aan het werk! Het hooi werd geschud… Niet iedere weggebruiker vond dat fijn, maar het is een pracht gezicht. De tractor draaide het hooi met de hooischudder om, zodat het goed kon drogen. En dat deed het! Na een dag of 3 werden er mooie hooibalen van geperst, bestemd voor het vee wat op stal staat. 
foto’s gemaakt op 21 juli 2021, Cornelis Kuinweg Andijk.

Corina Sas

Foto’s © Corina Sas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.