Servan Ott Fotografie: Futenbalts

Futenbalts

De Futen baltsen, net als de hele natuur nu totaal Lente ademt, ook volop. Zoals de Futen dat doen is dat meteen met verschillende bijzondere rituelen.1 daarvan is de ‘Futendans’ waarbij een paar elkaar nestmateriaal als bruidscadeau geeft. De buiken gaan bij de start tegen elkaar en lopen ze als het ware het water uit omhoog. Doordat hun poten helemaal aan hun achterlijf zitten, letterlijk aan hun kont. Volledig gericht aan het leven in het water. 

Meestal flinke stukken rietstengels, hier meer subtiele grassen die ze aan elkaar geven. Een fascinerend gezicht iedere keer weer. Tijdens een vogelfotografie workshop in Enkhuizen in deze maand leer je alles over de Fuut, zijn gedrag en over alle baltsrituelen. Het is een bijzondere onderdompeling in de natuur/in het nu/in het moment zijn en dit het waarnemen en op zijn mooist proberen vast te leggen.

23 maart zit vol maar voor zaterdag 30 maart zijn er nog een paar plekken vrij én op zondag 7 april staat een vogelfotografie workshop in de Groene Jonker op de agenda https://www.servanottfotografie.nl/agenda/

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Ontdek meer van Andijk | APB | Andijker Nieuws Net

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder