Handtekeningenactie IJsselmeer: Eerste 1.000 binnen!

Handtekeningenactie IJsselmeer: Eerste 1.000 binnen!

De eerste 1.000 handtekeningen zijn binnen voor de petitie “Behoud Het IJsselmeer” van de gelijknamige gelegenheidscomité bestaande uit de zwemmers van “Koppie Onder”, Stichting ‘Oud Andijk’, Fa, J Klaassen, de visser van de EH 49 (zie foto) en de Dorpsraad Wervershoof en de Dorpsraad Andijk.

Gerrit van Keulen, voorzitter van de Andijker dorpsraad zegt hierover: “We zijn erg blij met deze 1.000 handtekeningen die sinds vrijdagavond binnenstromen! Het laat onverbloemd zien dat er grenzen zijn aan dit soort “onzalige plannen”, zoals een Enkhuizer dit plan noemde in een ingezonden brief in het Noordhollands Dagblad. De meeste handtekeningen komen uit Andijk, Wervershoof en Enkhuizen. Maar we krijgen ze vanuit heel het land, van Aartswoud tot aan Zwolle, van Alphen in Noord Brabant tot aan Metslawier, in het hoge noorden, aan de Waddenzee!”

Van Keulen laat weten dat de rest van het comité blij verrast is met dit aantal in de eerste twee dagen van de actie. De initiatiefnemers van de actie, Annemarie Kooiman en Bernice Notenboom, hadden dit niet verwacht, maar zij vinden het geweldig! We zijn iedereen heel dankbaar voor hun handtekening!”

De actie gaat door zoals gepland, tot 1 oktober, dan wordt de petitie aan wethouder, Harry Nederpelt (CDA), overhandigd om dit plan te stoppen! “Men had al aangegeven dat de bevolking hun mening kon geven, dat gebeurt nu voor de tweede keer en het is duidelijk dat er ook nu weer geen draagvlak voor de eilanden is in het IJsselmeer!”, aldus Van Keulen.

Wie de actie wil steunen kan een handtekening zetten op Petities.nl, te bereiken via deze link:

https://petities.nl/petitions/behoud-het-ijsselmeer

“Vraag anderen die ook tegen deze plannen zijn, ook een handtekening te zetten!”, laat Van Keulen op de valreep weten.

Foto EH 49 © Jan Jongkind uit Aalsmeer

%d bloggers liken dit: