En daar sta je dan

Hoeveel keer ik wel niet teruggegaan ben om deze foto te maken tot dat ik tevreden was? Je zult je afvragen waarom ga ik dan steeds terug? Dat heeft te maken met het beeld wat ik zie op mijn netvlies: zoals ik het zie wil ik het op de foto. Maar dat lukt niet altijd. De gele mosterdzaad bloemen op de voorgrond, niet te veel witte strepen van het fietspad op de foto, hoe lopen de lijnen van de tulpenvelden? Het lastigste was het hek boven op de dijk, ik moest zo staan dat de bovenkant van het hek net onder de boerderij kwam te zitten, want anders keek je door het hek en dat was het geen gezicht. Ja, ben soms best kritisch.

Maar het is beloond. Deze foto heb ik ingestuurd naar een fotowedstrijd en is toen genomineerd. Genomineerde foto’s, en winnende foto’s werden gepubliceerd in een boek. En iedere genomineerde-  en uiteraard winnende fotografen heeft toen het boek ontvangen.  Dat was al een mooi geschenk. Het boek geeft nu nog steeds veel inspiratie voor het maken van foto’s.

Of zo’n foto nog keer zo gemaakt kan worden? Daarvoor zullen we wel een tijdje moeten wachten. Heb deze boerderij, van ruim anderhalve eeuw oud, nog eens op de foto gezet. Toen stond de boerderij midden in een maisveld. Die foto heb ik ook hier geplaatst, zoek hem maar eens op.  Het is toch een prachtig gezicht zo’n oude West-Friese boerderij midden in de landbouwproducten! Hoelang zou deze boerderij daar zo nog staan?

foto gemaakt op 21 april 2019

Corina Sas

Advertentie
%d bloggers liken dit: