Vaccinatie in Medemblik gaat 15 januari van start

Vaccinatie in Medemblik gaat 15 januari van start

Het vaccineren is begonnen, dat zal u niet ontgaan zijn. De eerste stappen naar vrijheid worden gezet. In de gemeente Medemblik zullen de eerste mensen vanaf 15 januari worden ingeënt. Het gaat dan vooral om medewerkers en bewoners van zorginstellingen en mensen die in de directe COVID-zorg werkzaam zijn.

Vanaf maart komen overige zorgmedewerkers en ‘gewone’ burgers aan de beurt. De verwachting is dat in mei een groot deel van de bevolking boven de 18 jaar is ingeënt. Iedereen krijgt een uitnodiging, maar de volgorde verschilt. Hieronder een globaal stappenplan. Een en ander kan nog veranderen onder invloed van goedkeuring, werking, levering en distributie van de vaccins.

Uitnodiging vanaf 15 januari:

 • zorgmedewerkers van verpleeghuizen, kleinschalige woonvormen en gehandicaptenzorg
 • wijkverpleging
 • WMO-ondersteuning
 • Directe COVID-zorg medewerkers zoals verpleegkundigen en artsen op de IC, EHBO, COVID-afdeling en ambulancepersoneel

Uitnodiging februari/maart

 • Verpleeghuisbewoners
 • Intramurale GGZ-cliënten en hun zorgmedewerkers
 • Uitnodiging vanaf maart in deze volgorde:
 • Thuiswonenden in de leeftijd van 60 tot 75 jaar
 • Thuiswonende boven de 75 jaar en niet-mobiele thuiswonende van 60 tot 75 jaar
 • Mensen in de leeftijd van 18-60 jaar met een medische indicatie
 • Overige zorgmedewerkers
 • Mensen in de leeftijd van 18-60 jaar zonder medische indicatie

5 Reacties

 1. Uit een artikel vanmiddag in het NHD:
  ‘West-Friese ouderen horen de coronaprik veel dichter bij huis te kunnen krijgen
  Zelfstandig wonende ouderen die geen vervoer hebben, horen het vaccin tegen corona veel dichter bij huis te kunnen krijgen. Het platform Zorg zoals de Westfries het wil vindt dat zorginstellingen, GGD en huisartsen hiervoor de krachten dienen te bundelen.
  Het is voor veel ouderen een echt probleem om op eigen gelegenheid naar een prikstraat in Purmerend, Alkmaar of zelfs Lelystad te gaan. Toch is dat wel de uitdaging waarvoor juist de ouderen in West-Friesland worden geplaatst. Volgens het platform is deze doelgroep voor de prik nu volledig aangewezen op familie of mantelzorgers’.
  En vervoersorganisaties Valys en Regiotaxi willen ze niet naar de prikstraten rijden. Maar het Rode Kruis heeft aangeboden bij vervoersproblemen de helpende hand te willen bieden. Misschien is het een idee om daar contact mee op te nemen. Een nadeel is dat een deel van de mensen, de categorie 60 t.m. 64 jarigen al volgende week gevaccineerd zouden moeten worden en familie en mantelzorgers er dan mogelijk niet voor beschikbaar zijn er dan mogelijk ook problemen met sneeuw en ijzel zijn.

  Like

 2. Uit het NHD vandaag 28 januari 2021:

  ‘Er komt een grote vaccinatie locatie van de GGD Hollands Noorden op het Agriport-terrein bij Middenmeer. Naar het voorbeeld van Alkmaar wordt op bedrijventerrein Agriport in Middenmeer een tentencomplex gebouwd. Naar verwachting begint de bouw van deze vaccinatie accommodatie al volgende week’.
  ‘De vaccinatieplek in Middenmeer wordt groter dan de ruimte die sinds enkele weken in Alkmaar in gebruik is. Op het Agriport-terrein wordt een onderkomen gebouwd dat plaats biedt aan twaalf vaccinatieruimten. De locatie in Alkmaar heeft een capaciteit van acht lijnen’….’Als onvoorziene omstandigheden geen roet in het eten gooien, is de locatie Middenmeer in de tweede helft van februari operationeel. Of dan gelijk kan worden gestart met de inenting van bepaalde doelgroepen is afhankelijk van de beschikbaarheid van voldoende vaccins.’…..’Als voorbereiding op de grootste vaccinatiecampagne uit de geschiedenis opent GGD Hollands Noorden de komende tijd daarom nog een aantal vaccinatielocaties in de regio, waarbij ook gekeken wordt naar West-Friesland.’

  Prima info van het NHD.

  Like

 3. Als de mensen in onze omgeving voor het inenten gebruik zouden moeten maken van een GGD locatie in Amsterdam zou dat een slechte zaak zijn voor de volksgezondheid en de verkeersveiligheid. Velen zullen dan peu nerveu/gestrest zijn omdat ze zelden in Amsterdam komen en de situatie daar niet kennen en ook problemen kunnen krijgen met het parkeren. En het regelen van vervoer, als dat nodig is zal dan ook problematischer zijn. Het zal het aantal mensen dat zich zal willen laten vaccineren dan ook doen verminderen. Ook dat is niet goed voor de volksgezondheid. Het minste wat je mag verwachten is dan ook dat er minstens 1 priklocatie per gemeente zal zijn. In dat geval zullen er relatief weinig GGD-ers naar zo’n locatie hoeven te komen en dan zal het vaak nog gaan om mensen uit de directe omgeving en hoeven de mensen die ingeënt willen worden minder te reizen en kan de inenting in een meer vertrouwde omgeving plaatsvinden.

  Like

 4. Er staat in het artikel niet waar de verschillende categorieën gevaccineerd zullen worden en hoe eventueel vervoer te regelen is.

  Like

 5. WAAROM géén prikpunt in de buurt van Medemblik, de werkende mens krijgt een vergoeding, een AOWer is de hele dag weg voor een prik. Er zijn genoeg gebouwen die leeg staan, b.v de gevangenis in Zwaag of de veiling in Zwaagdijk. Er zijn mensen die geen vervoer kunnen regelen, en het dus maar laten zitten 😠😳😟

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: