4 Mei — Dodenherdenking in Andijk

Het monument op het André Voltenplein in Andijk

Tijdens de Dodenherdenking op woensdag 4 mei worden om 20:00 uur de Nederlandse slachtoffers herdacht die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties zijn omgekomen. 
Het jaarthema voor 2022 is —. Er is veel gaande in de wereld en daardoor is het in verbinding blijven met elkaar belangrijker dan ooit. De ‘Dichter van Medemblik’ schreef hierover een gedicht dat op diverse plekken in de gemeente zal worden voorgelezen.

Andijk – André Voltenplein

19.50 u herdenking met kranslegging en toespraak door raadslid Els van den Bosch

Hang de vlag uit op 4 en 5 mei

In afwijking van de algemene vlaginstructie voor 4 mei (vlag halfstok van 18.00 tot zonsondergang), roept het Nationaal Comité 4 en 5 mei alle inwoners op om net als vorig jaar op 4 mei de gehele dag de vlag halfstok te hangen (van zonsopgang tot zonsondergang). De vlag die gebruikt wordt, is de Nederlandse driekleur zonder wimpel.

Op 5 mei is het protocol zoals dat ieder jaar is: de gehele dag in top. Iedereen die een vlag heeft is uitgenodigd om de vlag uit te hangen.

%d bloggers liken dit: