PWN organiseert digitale bewonersbijeenkomst op 12 januari 2022 over Opslagplan Andijk van zout afvalwater

PWN bij Andijk – Foto Google

In een telefoongesprek met PWN heeft de Dorpsraad Andijk net voor de kerstdagen PWN duidelijk gemaakt dat er een bewonersavond moet komen om de inwoners van Andijk te informeren over de plannen die PWN heeft om 5 miljard liter zout afvalwater op een diepte van zo’n 250 meter onder Andijk te pompen.

Ook heeft de dorpsraad bij het Ministerie van Economische zaken en Klimaat een serie van circa 60 vragen ingediend, afkomstig uit de bevolking van Andijk. Deze vragen zijn ten dele beantwoord, de overige, nog onbeantwoorde vragen moeten nog door PWN worden beantwoord.

PWN wil graag vanuit hun rol als buur in Andijk op woensdag 12  januari 2022 een online bewonersbijeenkomst organiseren over het PWN-verzoek voor een instemmingsbesluit op het Opslagplan Andijk.

Aanvangstijd zou dan 19 uur zijn. Uitnodiging en deelnamelink volgen nog. Daarover volgt nadere informatie.

PWN meldt de dorpsraad dat het in de procedure is uitgegaan van de gebruikelijke communicatie- en informatielijnen. PWN is er zich van bewust van de vragen en zorgen die zijn ontstaan.

De bewonersbijeenkomst wil PWN gebruiken om informatie te geven, vragen te beantwoorden en in gesprek te gaan. Ook kan deze bijeenkomst helpen om met elkaar constructief naar de toekomst te kijken hoe PWN als buur in Andijk de bewoners kan betrekken.

In het afgelopen jaar heeft PWN eind januari een bewonersavond georganiseerd en zijn er bijeenkomsten rondom de Klimaatbuffer IJsselmeer geweest. In 2022 wil PWN samen met de Dorpsraad Andijk verdere invulling geven aan ‚ÄėPWN, buur in Andijk‚Äô. Vanzelfsprekend willen we hierbij ook de gemeente Medemblik betrekken.

Noteer het vast in je agenda: Digitale bijeenkomst op woensdag 12 januari 2020,

Advertentie

3 Reacties

  1. Hoe kan je deelnemen aan de avond?

    Like

  2. Hoe kan je deelnemen aan de avond?

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: