Antwoorden college op raadsvragen CDA inzake opslag zout afvalwater onder Andijk – plannen waren al sinds 2019 bekend bij college en gemeenteraad | Dorpsraad niet te spreken over communicatie gemeente

Antwoorden college op raadsvragen CDA inzake opslag zout afvalwater onder Andijk - plannen waren al sinds 2019 bekend bij college en gemeenteraad | Dorpsraad niet te spreken over communicatie gemeente
De beantwoording van de raadsvragen van het CDA en de bijlage

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Medemblik heeft antwoord gegeven op raadsvragen van het CDA en daar een bijlage aan toegevoegd. De bijlage blijkt een informatienota te zijn van het college aan de gemeenteraad en dateert van 14-10-2019!

Antwoorden

De Dorpsraad Andijk had verwacht ook de antwoorden op vragen van de fractie van Hart voor Medemblik in te zien: “Opvallend is dit, Hart voor Medemblik had ook vragen ingediend en het ziet ernaar uit dat de beantwoording op zich laat wachten op de een of andere manier”, zegt Gerrit van Keulen van de dorpsraad. “Uiteraard zijn we benieuwd naar de antwoorden!”

Niet te spreken

Van Keulen is niet te spreken over de manier hoe de gemeente Medemblik communiceert met de Andijker bevolking nu blijkt dat de gemeente én de gemeenteraad al sinds 2019 bekend zijn met de plannen van PWN maar niet de moeite hebben genomen de inwoners van Andijk hierover te informeren. We worden normaliter geïnformeerd over allerlei zaken, van principeverzoeken (bouwvergunningaanvragen – red) tot aan wegopbrekingen toe, maar over dit, het opslaan van 5 miljard zout afvalwater, niet! De vraag is dan ook alleszins redelijk waarom de gemeente dit niet heeft gedaan! Maar ook wat onze ‘volksvertegenwoordigers’ met deze informatie hebben gedaan richting de inwoners van Andijk! Die lijken zich meer druk te maken om wat je op Twitter en andere sociale media zet dan over deze enorme hoeveelheid zout afvalwater!”

  • Beide documenten worden hier integraal weergegeven.
  • Wie hiervan een PDF-bestand wenst in te zien kan deze bestanden ophalen via de website van de gemeente.

Beantwoording raadsvragen van het CDA

Bijlage van de beantwoording raadsvragen van het CDA (informatienota)

%d bloggers liken dit: