Nog een paar dagen… Oud en Nieuw!

Met de auto rij ik door Andijk langs allerlei huizen, bomen en hekken die mooi versierd zijn met kerstlichtjes. Ik ga de dijkweg op en rij langs het kerkje op Het Buurtje. Voor het kerkraam in de voorgevel hangt een verlichte ster meer niet. En juist die ene ster voor het raam in dat oude kerkje geeft zo’n eenvoud weer dat dit mij de aandacht trekt. Anno 1667 staat er op de gevel!! Het kerkje heeft allang niet meer de functie van kerk, het is een restaurant.

Ik ga de dijk op en kijk vanaf de dijk naar het Buurtje, net een klein Dickensdorp. De maan schijnt en het is koud: het vriest. Een paar sterren staan aan de hemel. Mooie lantaarns verlichten het pleintje, het kerkje en het straatje naar de huizen.De maan staat links, achter het kerkje, aan de hemel en zet het kerkje aan de achterkant in het licht! Een vliegtuigstreep gaat omhoog, het is net of er vuurwerk afgeschoten wordt. Een dag ervoor had ik ook al mijn rondje gedaan en ben toen begonnen in Wervershoof bij de molen. Ik had gezien dat die ook mooi versierd was met lichtjes.

Het werd een foto van de achterkant: het licht van schijnwerpers verlichten de molen aan de voorkant waardoor er een apart effect is aan de achterkant. De molen “De Hoop”, anno 1889, staat in het licht van de schijnwerpers. Hoop heeft toekomst. Inderdaad bij het schrijven van dit verhaal hebben we nog een paar dagen en dan stappen we over de symbolische grens van het jaar 2021 naar het jaar 2022.

‘k Wens iedereen een fijne jaarwisseling en tot volgende jaar!

Corina Sas

Eén reactie

  1. De Buurtjeskerk staat in de lijst van Lekker500 voor 2022 met daarin de 500 beste restaurants van Nederland.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: