Inkomstenbelasting en ouderenbonden

In een aantal gevallen ligt de brief van de belastingdienst, waarin staat dat u aangifte moet doen al in de bus. Maar ook al heeft u geen brief ontvangen, dan nog kan het lonen om aangifte te doen. Als u bv veel giften of zorgkosten heeft.

Zoals elk jaar willen leden van de ouderenbonden u helpen met het invullen van uw belastingaangifte.

Jaarlijks helpen de gezamenlijke ouderenbonden zo’n 125.000 leden met het doen van de aangifte inkomstenbelasting. In meer dan 12.000 gevallen regelen wij huurtoeslag en meer dan 15.000 leden profiteren jaarlijks van zorgtoeslag. Dankzij de inzet van bijna 2.600 vrijwillige belastinginvullers, die hier in de eerste maanden van het jaar erg druk mee zijn. 

De belastinginvullers zijn goed op de hoogte van de belastingregels, inclusief de laatste wijzigingen. Bent u gepensioneerd en heeft u een verzamelinkomen tot € 35.000, – (als u alleenstaand bent) of tot € 50.000, – (als u gehuwd of samenwonend bent)? Dan kunt u als lid van een ouderenbond gebruikmaken van de Belastingservice ouderenbonden.

Heeft u al eerder gebruik gemaakt van de diensten van één van onze belastinginvullers, dan krijgt u eind februari automatisch de machtigingscode toegestuurd. Vraagt u voor het eerst hulp, dan kunt u een code aanvragen bij belastingtelefoon 088 1236555. Binnen 5 dagen komt deze in een witte envelop bij u in de bus.

De belastinginvuller werkt op basis van vrijwilligheid. Wel kan de invuller gemaakte onkosten, zoals reis- , kopieer- en printkosten in rekening brengen, als hij dit van tevoren aan u meedeelt. De vergoeding bedraagt € 10,- per huishouden. Meer informatie bij Cisca Groeneveld, 0229 201519 of seniorenNKL@ziggo.nl

%d bloggers liken dit: