Aan de andere kant van de dijk is het ook kerst

.Het is bijna kerst, inmiddels hebben we de kerstboom staan mooi versierd met lichtjes, slingers en al wat je mooi vindt. Ook buiten zijn we niet vergeten. Vele huizen zijn mooi versierd, soms hele straten en buurtjes. Een prachtig gezicht wanneer je s ‘avonds even een ommetje maakt. Het blijkt maar weer dat we trots en blij zijn met waar we wonen. En dat is o zo belangrijk!

Op een avond ben ik door Andijk gaan rijden om van al dat moois te genieten, fototoestel mee natuurlijk. Heb er geen foto’s van gemaakt, maar gewoon gekeken wat leuk is om op de foto te zetten. En wie weet? Kreeg toen het idee om de grote gereformeerde kerk aan de Middenweg op de foto te zetten. Zou die verlicht zijn? En wat verbaasde me? Er staat in de buurt van kerk een huis waar de bewoners ervan, iets speciaals van gemaakt hebben: gekleurd licht op de gevel en een rijdend kersttreintje in de voortuin versierd met allerlei lichtjes.

Als ik die 2 nu eens combineer in een foto dan heb je een kerstplaatje anno 2021! Terwijl ik op de dijk sta en foto’s maak van het huis en de kerk, kijk ik over het IJsselmeer. De maan schijnt een lichte vlek op het water. Er zijn een aantal sterren aan de hemel en aan rechterkant van mij is een straatlantaarn die de dijk minimaal verlicht. Het is er echt donker maar je ogen wennen er ook wel weer aan. Ja, zo was het toen er nog geen overdaad aan elektriciteit was. Dit is ook een mooi gezicht!

En zo ontstaat: “aan de andere kant van de dijk is het ook kerst”. De kant van het IJsselmeer met een manestraal op het water of de andere kant: het dorp Andijk met de verlichte kerk en huis. Het is bij beide Kerst!

U mag kiezen welke kerstkaart u wilt.

Corina Sas

%d bloggers liken dit: