Tijdelijk noodfonds energie voor kwetsbare huishoudens 

Tijdelijk noodfonds energie voor kwetsbare huishoudens 

Kwetsbare huishoudens met een hoge energierekening kunnen sinds enige tijd een beroep doen op het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het Noodfonds betaalt voor huishoudens die in aanmerking komen een deel van de energierekening van oktober 2022 tot en met maart 2023.

Het Noodfonds is bedoeld voor huishoudens die een laag inkomen hebben en een hoge energierekening. Het Noodfonds betaalt het deel van de energierekening dat meer is dan tien tot dertien procent van het gezamenlijk bruto-inkomen van een huishouden. Bij een inkomen tot 160 procent van het sociaal minimum betaalt het Noodfonds alles boven de tien procent van het inkomen. Bij een inkomen tussen de 160 en 200 procent betaalt het Noodfonds alles boven de dertien procent.

Een huishouden kan in aanmerking komen als het inkomen maximaal twee keer het sociaal minimum is. Het bruto-inkomen is dan lager dan 2.980 euro voor een alleenstaande of 3.794 euro voor samenwonenden. 

De energierekening moet meer dan tien procent van het gezamenlijk bruto-inkomen zijn. De Rijksoverheid ondersteunt het Noodfonds met maximaal 50 miljoen euro. 

Aanvragen
Het aanvragen van de subsidie gaat via de website van Geldfit. Daar staat een korte check om te zien of de aanvrager een kans maakt.

Indien u het moeilijk vindt om dit digitaal te doen dan kunnen de belastinginvullers van de gemeente Medemblik u hierbij helpen. Hierover meer informatie bij telefoon 0229 201519

Advertentie

2 Reacties

  1. Verwachting voor volgend jaar rond een miljoen mensen onder de armoedegrens. Er zullen dan grote en meer diverse noodfondsen nodig zijn om de ergste nood te lenigen.

    Like

  2. Tijdelijk noodfonds lijkt met het vooruitzicht van meer dan een miljoen huishoudens onder de armoedegrens in 2024 te weinig.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: