De Noord Hollandse kust

De Noord Hollandse kust - Corina Sas - Fotografie | Schoorlse duinen, Schoorl en Bergen aan zee

De Noord Hollandse kust

Een paar weken in het jaar bloeit de heide. Op vele sites geeft men aan waar je naar toe moet gaan om al dat moois te aanschouwen. Vorige week dinsdag was het een prachtige dag en namen we de luxe om de deur achter ons dicht te trekken en de fietsen in de auto te zetten. Dat dachten velen die vrij hadden want het was best druk op de fietspaden. Niet dat we voor de hei gingen, maar toen we daar fietsten kwam de info naar boven die we gelezen hadden. En dat pik je dan ook even mee.

De Schoorlse duinen, Schoorl en Bergen aan zee, niet zulke einden om te fietsen maar zeker wel de moeite waard! Grazend rundvee, afgebrande bomen van jaren geleden, boomstammen, zandverstuivingen, een waterpoel en duinen: je waant je in een ander land alsof het een steppe is. En dat ongeveer 45 km vanaf Andijk.

Ik klim op een duin en zie dat de kudde runderen begint te lopen. Het is druk op het fietspad maar daar trekken zij zich niets van aan. Achter mij de zee, Schoorl aan zee. Ook een foto van een mooi vergezicht richting Bergen: je vergeet dan even dat daar achter, wel een aantal kilometers verder op, de Hoogovens staan.

Corina Sas

De Noord Hollandse kust - Corina Sas - Fotografie | Schoorlse duinen, Schoorl en Bergen aan zee

Foto’s © Corina Sas

%d bloggers liken dit: