Corina Sas Fotografie: Spiegeling: wat is realiteit?

Spiegeling: wat is realiteit?

Heb zo m’n vaste padje om boodschappen te gaan doen. Dat is via de polder en rij dan met de auto langs een sloot die uitmondt in een soort vijver. Gelukkig is het wel verbonden met de andere sloten door middel van duikers anders zou het water daar veel te hoog komen te staan. Helaas is de brug, aan de doorgaande weg, in de jaren 70 verdwenen. Het was die dag bewolkt en windstil en toen ik erlangs reed zag ik in dat water een heldere spiegeling van de het oude bouwers huisje en de bomen die er staan. Snel naar huis om de camera te pakken, dat kon nog wel eens leuk worden.

Er loopt een weg langs dit water, die rechtdoor gaat. Die weg loopt van Oost naar West door de bebouwde kom: de lintbebouwing.  Er is daar ook een kruising die je de gelegenheid geeft on de polder in te gaan.

Eigenlijk is het is daar best mooi. Dat blijkt wel want er staat ook een picknicktafel en je kunt er ook fijn vissen. Ik sta bij die picknick tafel foto’s te maken en ineens zie ik door de zoeker een apart beeld. Nogmaals wacht ik op verkeer wat langsgaat: een auto, een fiets, twee fietsers, voetgangers. Het valt niet mee om de camera zo te houden alsof het lijkt…

De foto van de fietser laat ik jullie nu zien.

En kijk eens wat een heldere spiegeling in het water! Welke van de 2 is nu realiteit?

Ik weet het, het kijkt raar. Let eens op de vogels, in de lucht of zijn dat de blaadjes in het water?

Foto gemaakt 26 november 2020

Corina Sas


advertentie

Advertentie

2 Reacties

  1. Wat een bijzondere foto’s van de spiegeling. Ik rijd ook vaak langs dat plekje. Een pareltje in het landschap. Ik geniet elke keer van de mooie foto’s die je maakt. Wat wonen we toch mooi in Andijk.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: