#Corona | GGD Hollands Noorden: ‘Gunstige situatie gemeente Medemblik’

De Dorpsraad Andijk werd van diverse kanten benaderd met de vraag hoe het ervoor staat wat de corona aangaat in Andijk. Deze vraag wordt gesteld om omdat het RIVM alleen een totaalcijfer publiceert van de gehele gemeente Medemblik. Met 17 woonkernen.

In antwoord op de vragen van de dorpsraad gaf GGD Hollands Noorden te kennen “dat in verband met privacy en herleidbaarheid geen aantallen per woonkern” genoemd kunnen worden. Wel geeft een woordvoerder van de GGD aan dat het aantal positief geteste COVID10-patiënten “gelijkmatig over de gemeente Medemblik verdeeld is”.

Verder verwijst GGD Hollands Noorden naar de website van het RIVM (Epidemiologische situatie COVID-19 in Nederland – PDF-bestand)

Ook wordt verwezen naar een pagina op de website waarop de ontwikkeling is te zien van COVID19 in grafieken.

Gunstig
Een woordvoerder van de GGD Hollands Noorden schrijft: “Hier zijn de meest recente cijfers te vinden en hieraan leveren wij als GGD ook de cijfers aan. De cijfers van positief geteste COVID-19 patiënten zijn gelijkmatig verdeeld over gemeente Medemblik. Zoals u op het kaartje kunt zien, ziet het er voor Medemblik inclusief Andijk, gunstig uit op dit moment.”

Vloersticker afstand bewaren 1,5 Meter (Rond) - Dr.Sticker

Hou vol!
Ondanks dat het gunstig eruit ziet blijft het van groot en ieders belang dat de corona-maatregelen goed worden nageleefd. “Het zou ontzettend zonde zijn van alle tijd en moeite van de meeste mensen die hieraan hebben meegewerkt om nu opeens heel gemakkelijk met de regels om te gaan. Het virus is niet weg, het is er en we zullen hoe dan ook moeten volhouden om te voorkomen dat het virus verder verspreid, mensen ziek maakt en erger, dat er mensen aan overlijden!”, aldus de dorpsraad

Effecten van openen scholen en andere versoepelde maatregelen
Het duurt nog minstens een week voordat het bekend wordt of en in welke mate de versoepeling van de corona-maatregelen effecten hebben op de verspreiding van het virus. Daar is het nu te vroeg voor, aldus een woordvoerder van de dorpsraad.

Op dit door de GGD aangeleverde kaartje staat de gemeente Medemblik op dit moment met tot 5 positief geteste en door de GGD Hollands Noorden gemelde COVID19-patiënten.

Met dank aan de GGD Hollands Noorden

Eén reactie

  1. Jammer dat de GGD niet wil aangeven wat de precieze verdeling is van de met corona besmette patiënten over de kernen. Maar misschien wil de GGD wel aangeven wat mogelijk de achtergronden van de besmettingen in de gemeente Medemblik kunnen zijn waardoor de mensen hun gedrag nog meer zullen kunnen aanpassen om de kans op besmettingen zo verder te verkleinen.

    Like

Reacties zijn gesloten.