Corina Sas Fotografie: Het kan weer

Het kan weer

Bloeiende tulpen, grazende koeien en een dorpje op de achtergrond. Typisch Hollands zegt men. Het beeld wat men graag ziet van Nederland.

Zelf sta ik in de berm tussen het bloeiende mosterdzaad en in de karige schaduw van  de bomen waar nog weinig blad aanzit. De koeien gaan naar buiten en toevallig zie ik dit gebeuren. Het lijkt wel een balletopvoering, huppelend en springend van blijdschap rennen ze de wei in. Even een spektakel totdat ze het verse gras zien en beginnen te eten. 

Het zonnetje maakt de tulpen nog mooier van kleur, de koeien op de voorgrond  grazen gretig van het malse gras. Het lijkt wel of ze nog met de balletvoorstelling bezig zijn, kijk maar naar de opstelling van deze twee dames. De kerkklok hoor je bijna luiden. Op dit plaatje lijkt het verder stil, maar achter mij rijdt regelmatig een auto over de doorgaande weg.

De aankomende dagen openen de boeren hun staldeuren en huppelen  de koeien van blijdschap naar buiten, het weiland in. Ze kunnen weer! Goed voor de koe, goed voor de mens.

Het polderlandschap zal zich meer en meer vullen met koeien die heerlijk van het buitenleven genieten. En alleen naar de stal gaan om gemolken te worden. 

Foto gemaakt 18 april 2019.

Corina Sas

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Ontdek meer van Andijk | APB | Andijker Nieuws Net

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder