Corina Sas Fotografie: Paden tussen de tulpen

Paden tussen de tulpen

Tulpen, in het voorjaar zorgen ze ervoor dat de polder er kleurig uitziet. Ze worden geplant in het najaar, om in het voorjaar in lange rijen in bloei te staan. Maar soms zijn de tulpenkwekers net architecten. Dan worden de tulpenbollen niet in mooie rechte lijnen geplant, maar gaan ze mee met de vormen van het land. Het land wat gescheiden wordt door een sloot of een rijweg. In plaats van rechte lijnen van tulpen zie je mooie gekleurde golven op het land staan, de golven die meegaan met de landgrens langs het water. ieder stukje grond wordt zo goed benut. En toch netjes in lange rijen naast elkaar in gekleurde blokken, soort bij soort.

 Op de foto is het late soort nog niet in bloei en kronkelt het als een groen pad van tulpen naar de boerderij, een bijzonder gezicht. Op de andere foto is er tussen de soorten tulpenvelden een kronkelpad van klei gemaakt. Zo kan de landbouwmachine zijn werk doen, zoals het bespuiten en koppen van de tulpen en later het  rooien van de bollen. 

Welk pad zou jij nemen: het modderpad of de tulpenpad? 

Foto’s gemaakt 25 april 2023

Corina Sas

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: