Servan Ott Fotografie: Ode aan de Slobeend

De Slobeend met zijn bijzondere oversized lepelachtige snavel, groene kop, de warme rode flanken, kenmerkende blauwe spiegel en de oranje poten.  Tenminste het mannetje, het vrouwtje geheel bruin, maar wél met de fraaie blauwe spiegel. Ze slobberen letterlijk door het water en zeven daarbij allerlei kleine weekdiertjes en larven uit het water. Een prachtige eend wat kleiner dan onze Wilde met een lengte van 44-52 cm en vrij talrijke broedvogel met 5 á 8000 broedparen. Gerekend tot de secundaire weidevogels een soort die wordt aangetroffen in of nabij weilanden, maar ook in andere landschappen dan weilanden broedt. 

  • Foto 1: f/11, Iso 2000, 1/800 sec.
  • Foto 2: f/9, Iso 640, 1/2000 sec.
  • Foto 2: f/11, Iso 1250, 1/3200 sec.
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: