Zo geregeld met Fixi

Het hekwerk bij de sloot naast de Piramideschool aan de Flamingolaan – werd helemal hersteld en deels vernieuwd na melding via Fixi. Foto © G. van Keulen

Zo geregeld met Fixi

Al enkele jaren gebruikt de gemeente Medemblik een app om inwoners in staat te stellen allerlei meldingen te doen aan de gemeente. De app heet Fixi, een naam dat is afgeleid van het Engels ‘Fix it’, ‘maak het of ‘regel het’.

De Dorpsraad is groot voorstander van Fixi: “Het is eenvoudig, snel en compleet als je iets wilt melden aan de gemeente. Met je smartphone maak je een foto van het object wat kapot is, je geeft de locatie en eventuele andere bijzonderheden op en met een klik op ‘Verzenden’ krijgt de gemeente de melding binnen en gaat men daarmee aan de slag. Vorige week stond ik met iemand te praten bij het hekwerk bij de sloot naast de Piramideschool aan de Flamingolaan en de persoon leunde iets tegens het hek. Dat bleek las te staan en zelfs de planken zaten er voor een deel los. Had die persoon er meer tegenaan geleund dan bestond de kans dat die in de sloot zou zijn gevallen. We hebben het meteen gemeld via Fixi aan de gemeente en binnen twee weken staat er weer een deels nieuwe en stevig hekwerk! Puik werk!”, aldus Gerrit van Keulen van de Dorpsraad Andijk.

Na de reparatie krijgt de melder een bericht van de gemeente. Ook an het zijn dat de gemeente je laat weten dat herstelwerkzaamheden langer gaat duren door bepalde omstandgheden.

Je kunt de app gratis gebruiken en downloaden:

Je kunt ook via je pc een melding maken, ga dan naar https://www.fixi.nl/

Over deze app

Fixi is het platform waarbij je als inwoner een melding kunt maken en als gemeente een melding kunt afhandelen.

1. Meld je probleem
Losse stoeptegel? Of een goede suggestie voor de buurt? Overlast? Meld het direct aan je gemeente met de locatie en een foto.

2. Blijf op de hoogte van de afhandeling…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: