Corina Sas Fotografie: En dan zie ik ineens…

En dan zie ik ineens…

Zo liep ik een paar jaar geleden op een oude donkere stoffige zolder, waar de kleuren bruin en grijs overheersten door het vele stof en spinnenwebben die daar op de zolder, in al die jaren, was ontstaan. De dakramen en een oude looplamp zorgden voor wat licht in de duisternis daar. Toen mijn ogen wat aan het donker gewend raakten deed ik de ene ontdekking na de andere: de tijd stond daar stil. Niet dat daar iets van waarde lag, maar gewoon spullen die werden bewaard van “je weet maar nooit…” Maar van “je weet maar nooit” stond daar wel heel lang. Herkenbaar?

Ineens zag ik tussen al de grijsbruinetinten een lap stof in de kleuren rood, blauw en een stukje wit. Die lap stof was gewikkeld om een witte stok. Wanneer ik nog beter keek zag ik ook de oranje bol bovenaan de stok: de vlag, de Nederlandse vlag die met (nationale)feesten en herdenkingen uitgehangen werd! Vandaag is het Koningsdag en vele vlaggen zullen aan de gevel wapperen. Bij het zien van al die vlaggen geeft dit een nostalgisch tintje, omdat dit altijd al zo gedaan is bij speciale (nationale) gelegenheden: een traditie waar zelfs regels aan verbonden zijn. De vlag op die stoffige, donkere zolder zal vast ook
uitgehangen worden. Misschien wel uit het dakraam? En dan zie je ineens… ook die vlag uit het dakraam wapperen.

Foto gemaakt 13 augustus 2020

Iedereen een fijne Koningsdag!

Corina Sas

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: