Lintje voor Andijker Siem Visser

Waarnemend-burgemeester Dennis Staat spelt Siem Visser, die geflankeerd wordt door zijn vrouw, de versierselen op behorende tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De jaarlijkse Lintjesregen in de gemeente Medemblik valt dit jaar voor tien inwoners. Zij zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Waarnemend burgemeester Dennis Straat bezocht de inwoners woensdag 26 april, thuis of op een locatie in hun woonplaats. Daar reikte hij de lintjes uit. De vrijwilligers werden vol lof en met trots aangedragen voor een “lintje”.

Medebestuurders, kinderen of partners hadden de vrijwilligers voorgedragen. Er zijn vrijwilligers die een steentje bijdragen in een organisatie die al jarenlang bestaat. Anderen zetten zich in om nieuwe clubs en initiatieven te starten. Zij maken een plaatselijke fanfare of voetbalclub tot een succes. Wat zij gemeen hebben is hun positieve energie. De gemeente Medemblik koestert deze vrijwilligers. Zij zijn de kurk waarop de samenleving drijft. Zij maken het verschil voor de leefbaarheid in de dorpen en de stad. Bovendien verbinden zij mensen, clubs en organisaties. Zij verdienen een lintje!

Siem Visser

Naast het werk als financieel manager bij de Wilgaerden-Leekerweide Groep is Siem Visser een actief vrijwilliger in zijn dorp Andijk. Te beginnen bij de Andijker Voetbal Vereniging (AVV), tegenwoordig Sporting Andijk. Hier was hij in de periode 1985 – 2018 actief. Tien jaar als vice-voorzitter, tien jaar als trainer en coach van jeugdteams, vijf jaar als lid van de technische jeugdcommissie. Een jaar als voorzitter van de fusiewerkgroep in 2013-2014 en tenslotte als penningmeester van 2013 tot 2018. Jarenlang voetbalde hij ook zelf en tegenwoordig is hij nog regelmatig actief in de rol van gastheer of wedstrijdcommissaris. Ook de Muziekvereniging Excelsior Andijk mag vanaf 1993 op de inzet van de saxofonist rekenen. Zo maakte hij deel uit van diverse commissies, waaronder de reünie-commissie. Hij helpt bij het ophalen van het oud-papier. Sinds 2020 is hij penningmeester van Excelsior.

Ook voor de Stichting ter bevordering van sport en cultuur / Dorpshuis Cultura Andijk zet Siem Visser zich ruim 40 jaar belangeloos in. Begonnen in 1983 als penningmeester, later ook secretaris en vanaf 1997 als voorzitter. In deze periode begeleidde hij de verbouwing van Sarto. In 2007 droeg hij de voorzittershamer over om vervolgens in 2008 zitting te nemen in de Commissie van Toezicht. Nog altijd is Visser actief betrokken bij de gemeenschapsveiling voor het dorpshuis. Vanaf 1980 tot 1985 was hij administrateur bij de Stichting Jachthaven Andijk. Tevens was hij bestuurslid van het International Sailing Center Medemblik van 2000 tot 2003. Sinds 2014 is hij penningmeester van de Commissie KNRM Medemblik-Andijk

Foto: Barend Hoekstra Fotografie

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: