Corina Sas Fotografie: Even twijfelde ik of ik wel zou gaan

Even twijfelde ik of ik wel zou gaan

Het was rond 17.00 uur dat de lucht wat begon te kleuren. Het was wat bewolkt maar de zon scheen ook af en toe. Toch besloot ik om op de fiets naar het stukje polder, wat achter mijn huis ligt, te gaan. Zette m’n fiets tegen een boom en loop gewapend met camera door de natte klei richting het hek. Er stopte een auto en een meneer stapte uit met zijn hond. De hond werd uitgelaten, en de meneer zag mij foto’s maken. Ook bij deze meneer ging toen de aandacht naar de lucht. En al gauw zag ik dat hij zijn mobieltje pakte om foto’s te maken: “het is een mooi gezicht als de zon op de onderkant van de wolken schijnt”, riep hij. Tijdens het fotograferen zag ik verderop een auto staan en ook daar stond een persoon foto’s te maken.

Zo stonden we met z’n drieën “op een rij” in de polder te kijken naar de lucht die veranderde van kleur. De zon was nauwelijks te zien en piepte nog wat door de wolken. Heb ook een van deze foto’s op de weersite “Buienrader” geplaatst en daar heeft iemand op gereageerd. Die schreef: Prachtig daar in Andijk!

Dat klinkt als muziek in de oren! We hebben hier in West-Friesland gelukkig nog de ruimte waar we op bepaalde plekken, de polder en vanaf de dijk, toch nog de horizon kunnen zien. Ook al verandert dit …

En ik maar twijfelen of ik die middag nog wel naar dit stukje polder zou gaan, wat voor mij zo dichtbij is.

Foto gemaakt 3 november 2022

Corina Sas

Advertentie
%d bloggers liken dit: