Zaterdag 12 november: Sinterklaasintocht in Andijk

Sinterklaasintocht in Andijk

Zijne eminentie Sint Nicolaas en zijn gevolg zullen zaterdag 12 november Andijk aandoen tijdens een intocht door het meest uitgestrekte IJsselmeerdorp dat wereldwijd bekend is. Dit keer is het een optocht die ergens aan de randen van het dorp begint door Plan Zuid trekt, een rondje maakt in Andijk Centrum, een omweg over de Beldersweg om eenmaal op de Kleingouw helemaal naar Andijk West te trekken, vervolgens langs de Dijkweg, de Molenweg inslaand om bij de Kleingouw naar Cultura te rijden.

De optocht begint om 17.00 uur plaatselijke tijd en eindigt circa 19.30 uur bij Cultura.

Sint Nicolaas laat kinderen vragen om hun lampion mee te nemen en aan Sint Nicolaas te laten zien: “Het lijkt mij erg mooi om al die lichtjes te zien van jullie lampionnen!”

Iedereen mag zijn/haar tuin versieren als je langs de route woont, zodat het weer een feestelijke gebeurtenis wordt zoals vorig jaar! “Dat zou prachtig zijn!”, laat Sinterklaas de redactie door de marifoon weten, want, zoals iedereen weet moet Sint Nicolaas nog eerst met de boot in Nederland komen! Hij is, zo meldt de Kustwacht, in de buurt van Rotterdam en moet nog flink gas geven wil hij op tijd in Nederland aankomen om dan na de landelijke intocht zo snel als mogelijk naar Andijk rijden!

Advertentie
%d bloggers liken dit: