Corina Sas Fotografie: De Polder

De Polder

Wanneer je door de polder rijdt is het altijd genieten van het uitzicht over de velden met zijn producten. Want ieder jaargetijde heeft zijn eigen product met zijn eigen charme. In het vroege voorjaar begint het met de krokussen. Wat later de hyacinten en tulpen. Daarna de alliums en begonia’s. In de zomer zie je velden met o.a. koolzaad. Ook ons voedsel zie je groeien. De akkers staan vol met bloem-, rode-, groene- en boerenkool. Uien, wortelen, bieten en aardappelen enzovoort. De schapen houden het gras kort en in het voorjaar worden we blij van het zien van de lammetjes. Het is dan ook een mooi gezicht als de weide weer gevuld is wordt  koeien. En niet te vergeten de (weide) vogels en de gebieden waar het fijn recreëren is.

Zo reed ik half september langs een koolveld en zag een koolplant in het land staan met witte randen op zijn bladeren. Die moest op de foto! Een paar dagen later lag ik s ‘morgensvroeg in het veld de kolen te fotograferen. (Dit mocht van de boer). Terwijl ik verschillende plaatjes had geschoten heb ik me afgevraagd hoe dat koolveld zou zijn bij zonsondergang? Dus s ‘avonds er weer heen!

We mogen niet alleen trots zijn dat we vlak bij het IJsselmeer wonen. Maar ook dat we vlakbij de polder, of zelfs misschien in de polder, wonen met al zijn ingrediënten die goed voor ons zijn!

foto’s gemaakt 14 september 2019

Corina Sas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: