Een uur later

Een uur later

Afgelopen zaterdagavond liep ik vanaf het Andijker strandje richting de Kom om een mooi standpunt te vinden voor het maken van een foto. De lucht was vrij helder en er waaide een stevig briesje. Een enkeling was nog aan het kitesurfen.  De zon stond al laag aan de hemel. Ik merkte op dat meerdere mensen wilden genieten van de zon die langzaam achter de horizon zou verdwijnen. Bij de kom besloot ik toch weer terug te gaan, terug naar het strandje!

Op de terugweg zag ik twee personen zitten op grote IJsselmeer keien, kijkende naar de ondergaande zon.  Ondanks dat ik stevig doorliep draaide Ik me toch nog even om en zag ineens “het plaatje”: 2 mensen die genieten van de ondergaande zon op een klein schiereilandje in het IJsselmeer. Het eilandje gemaakt van keien en begroeid met struiken. Het doorkijkje heeft zicht op het stadje Medemblik met haar twee kerktorens. Dit is ook de Vooroever.

Op het strandje aangekomen zette ik het statief met camera neer en begon met het maken van foto’s: kijken en doen. Het werd stil om me heen, alleen de golven hoorde je, door de wind, tegen de keien klotsten. Geen mens meer te bekennen. Inmiddels was de zon allang onder en de schemering was gevallen. Aan de horizon was nog steeds zonlicht wat veranderde van kleur. Het was 23.18 uur en ik had inmiddels het lampje op mijn hoofd ook aangedaan. Niet zo zeer dat het écht donker was, maar meer om te laten zien dat ik daar sta en bezig met fotograferen. Op een gegeven moment vond ik het welletjes om in m’n uppie daar aan het Andijker strandje te staan. Ik pakte de spullen in en liep naar de auto. Thuis gekomen zag ik door de bomen, richting de dijk, dat de kleuren donkerder geworden waren. Was toch benieuwd hoe dát zal zijn! De volgende keer beter. 

Een zonsondergang is zeker mooi, maar blijf ook eens wat langer, want dat kan soms nog mooier zijn! Het tijdsverschil tussen deze foto’s was een uur, een uur later.

foto’s gemaakt 4 juni 2022

Corina Sas

%d bloggers liken dit: