Verkiezing Tweede Kamer

De logo’s van de deelnemende politieke partijen aan de Tweede Kamerverkiezingen 2021 – © CAPAND

Op 17 maart is de Tweede Kamerverkiezing. Voor mensen die tot een coronarisicogroep behoren zijn er 5 stembureaus open in de gemeente Medemblik, waaronder 1 stembureau in Andijk, waar men terecht kan op 15 en 16 maart. De openingstijden van deze stembureaus zijn van 07.30 uur tot 21.00 uur. 

Op 17 maart zijn er meer stembureaus open in de woonkernen van de gemeente Medemblik.

In Andijk zijn dat
20 Dorpshuis Centrum Sportlaan 1 Andijk
21 Dorpshuis Sarto Bangert 4 Andijk
22 Oriental Andijk B.V. Schoolweg 3 A Andijk
23 Eetcafe Cultura Kleingouw 112 Andijk

Gemeentelijke website met alle informatie

De gemeente Medemblik heeft een speciale pagina in het leven geroepen met alle informatie die van belang is én waarop men kan zien hoe druk het is op een bepaald stembureau. Kijk hier

Coronamaatregelen op het stembureau

Op de stembureaus houdt u 1,5 meter afstand. Ook is het verplicht om een mondkapje te dragen.

De coronamaatregelen die op het stembureau gelden, volgen de geldende RIVM-richtlijnen. Dit geldt zowel voor zowel de kiezers als voor de stembureauleden, zodat u veilig kunt stemmen en werken op het stembureau. Alle benodigde beschermingsmiddelen zullen aanwezig zijn.

Maatregelen op de stembureaus:

 • De stembureaus worden aangepast met looproutes, spatschermen en een aparte in- en uitgang.
 • Bij de in- en uitgang staan zuilen met een handdesinfectiemiddel. Wij verzoeken u dan ook om uw handen bij binnenkomst en vertrek te ontsmetten.
 • Iedere kiezer krijgt een eigen ‘rode potlood’ om te stemmen.
 • Er is een extra stembureaulid aanwezig die ervoor zorgt dat er niet te veel kiezers in het stembureau aanwezig zijn en de materialen regelmatig ontsmet worden.
 • Het gebruik van mondkapjes is verplicht.
Advertentie

2 Reacties

 1. Grote winnaar bij de verkiezingen Sigrid Kaag met Wervershoofse roots is gehuwd met Anis al-Qaq (1947) voormalig Fatah-politicus en Palestijns ambassadeur in Zwitserland. Ze trouwde in 1993 in het geheim met hem in Jeruzalem en verloor nadat haar huwelijk bekend was geworden bij Buitenlandse Zaken haar vertrouwensfunctie daar.
  Vroeger was Fatah een guerrillabeweging. Tegenwoordig is het een politieke partij met een militie de Al-Aqsa Martelarenbrigade die door o.m. de EU en de VS als terroristisch wordt gezien.

  Like

 2. Ik vermoed dat mede vanwege de weersomstandigheden de opkomst laag zal zijn. Maar tegelijk vermoed ik dat bij een lage opkomst de invloed van de kiezers in deze tijd groter zal zijn dan bij een hoge opkomst omdat de partijen zich dan meer genoodzaakt zullen zien om daar rekening mee te houden om hun geloofwaardigheid niet verder af te laten brokkelen. Bij de vorige TK verkiezingen was de opkomst hoog maar waren vele kiezers later teleurgesteld over hun invloed.
  Probleem bij de huidige grote politieke thema’s is dat het bij ontwikkelingen rond die thema’s om meer dan 10 jaar gaat terwijl het bij de TK verkiezingen vooral om een periode van 4 jaar gaat.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: