Servan Ott Fotografie: Kleine Plevier Met Pulletjes

De Kleine Plevier is met zijn 17 cm een heel klein vogeltje te noemen en waarvan de pulletjes dan helemaal mini’s zijn. Voor menig vogelfotograaf een hoog wensen project waarbij je het soms erg moet treffen. Bijv. op Gruttoland waar een paartje Kleine Plevier sinds een 1,5 week pullen grootbrengt en prachtig te observeren én fotograferen zijn vanuit de hut. Net als veel andere weidevogels moeten de kleintjes direct op zoek naar hun eigen voedsel en levert pa en ma alleen bescherming en vooral warmte. Na een voedselwandeling van kleine vliegjes en larfjes is het natuurlijk bijzonder fijn als je dan even kunt opwarmen onder de vleugels van pa en ma. Veel Kleine Plevieren broeden op kale, meestal zandige of kiezelige terreinen nabij zoetwater, deze op een aangelegd schelpeneiland. Na ongeveer 24 dagen vliegen de jongen uit.

  • Foto 1: f/11 1/320 sec. Iso 2500  
  • Foto 2: f/11, 1/640 sec. Iso 2000  
  • Foto 3: f/11 1/1250 sec. Iso 1600

Ook een keer mee op natuurfotografie pad? Onder andere een mooie avond-natuurfotografie workshop in de Amsterdamse Waterleidingduinen op zaterdag 11 juni, twee vogelfotografie workshops op Gruttoland in juli en een natuurfotografie workshop in de Oostvaardersplassen op zaterdag 18 juni https://www.servanottfotografie.nl/agenda/


%d bloggers liken dit: