Behoud Het IJsselmeer: Bijna 2.500 handtekeningen uit 353 plaatsen in binnen- en buitenland

Hoe groter het aantal handtekeningen dat gezet is hoe groter de plaatsnaam wordt weergegeven © CAPAND | G. van Keulen

De handtekeningenactie Behoud Het IJsselmeer heeft op dit moment bijna 2.500 ondertekenaars uit 353 plaatsen in binnen- en buitenland.

De handtekeningen zijn afkomstig van inwoners van Andijk, Enkhuizen, Wervershoof, Bovenkarspel, etc., etc, etc., maar ook van ambtenaren bij rijk of gemeente, havenbedrijven, zeilers, schippers, bestuursleden van politieke partijen, ondernemers, maritieme bedrijven, IJsselmeervissers, sportvissers, rederijen, kantoormedewerkers, medewerkers natuur- en landschapsorganisaties, directeuren, managers, handhavers, eigenaren van charterschepen, eigenaren van horecabedrijven, ecologen, docenten, huisvrouwen, gepensioneerden, medewerkers in de paramedische sector, fabrieksarbeiders, recreanten, zwemmers, fietsers, vakantiegangers, oud-Andijkers. En tot slot, bezorgde, trotse en/of boze burgers!

“We zijn blij met elke handtekening die gezet wordt, uit welke plaats dan ook!”, zegt Gerrit van Keulen van de Dorpsraad Andijk. De actie is een initiatief van Bernice Notenboom en Annemarie Kooiman en wordt ondersteund door de Dorpsraad Andijk, een aantal zwemmers van “Koppie Onder”, Stichting Oud Andijk, Dorpsraad Wervershoof en Fa. J.& W. Klaassen, vissers op de EH 49 uit Enkhuizen. Ze vormen gezamenlijk de gelegenheidscomité “Behoud Het IJsselmeer”.

De actie duurt tot 1 oktober dan wordt de petitie door de initiatiefnemers overhandigd aan de wethouder Harry Nederpelt.

Wie de actie Behoud Het IJsselmeer wil ondersteunen kan naar de website gaan met de petitie:

https://petities.nl/petitions/behoud-het-ijsselmeer

Let op, je moet de handtekening bevestigen middels een mailtje wat jou direct wordt toegezonden. Staat die niet in je ‘inbox’ kijk dan ook in je spambox, trash of prullenmand. Pas als je jouw ondertekening hebt bevestigd wordt de handtekening opgenomen in de petitie.

Advertentie
%d bloggers liken dit: