Redders op Zee’ ode aan 200 jaar KNRM-reddingswerk bovenaan Spotify-podastchart

Redders op Zee’ ode aan 200 jaar KNRM-reddingswerk bovenaan Spotify-podastchart

Podcastserie maakt diepe indruk op luisteraars

In het kader van het jubileumjaar presenteert Roelof Hemmen 20 van de meest indrukwekkende reddingverhalen van de Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij (KNRM). Afgelopen maandag ging de eerste aflevering, over het surfdrama bij Scheveningen, in première. Nu staat de podcastserie bovenaan de Spotify Podcast-chart Nederland.

Redders, overlevenden én nabestaanden delen hun confronterende verhalen in een reeks van in totaal 30 afleveringen. Voor het eerst komen deze verschillende perspectieven rond reddingoperaties bij elkaar. Het verhaal van de redders Marco en Arie, de overlevende Ruurd, en Marjolein, moeder van de overleden Max, maakt diepe indruk op luisteraars: “Indrukwekkend en aangrijpend, ademloos geluisterd”. “Weer in tranen, wat een emotionele rollercoaster was het, fijn om Ruurd te horen”. ‘

Redders op zee’ kwam tot stand in samenwerking met Fisherman’s Friend én de eerste aflevering, deel 1 over een een noodlottig surfongeluk bij Scheveningen, ging op maandag 18 maart in première op Spotify en is hier te beluisteren. Komende maandag komt deel 2 over het surfdrama online, daarna volgt elke maandag een nieuw verhaal.

Arie Verbaan, al 50 jaar vrijwilliger en betrokken bij het Schevenings surfdrama: “Het is bijzonder dat zovelen op deze manier in aanraking komen met ons werk bij de KNRM. De eerste twee afleveringen gaan over de grootste nachtmerrie die je je als vrijwillige redder geredde en familie kunt voorstellen. Maar tegelijkertijd is er ook de hoop uit het verhaal van Ruurd: dat is waar we het uiteindelijk voor doen. Het is en blijft enorm pijnlijk om over dit soort drama’s te praten, daarom is fijn dat de reacties zo hartverwarmend zijn”.

Directe link naar het Spotify-kanaal

Directe link naar aflevering 1

De podcastserie is een inhoudelijk cadeau van Fisherman’s Friend aan de jarige KNRM. Door deze samenwerking komen de verhalen van redders, overlevenden én nabestaanden op een bijzondere manier tot leven. En worden daarmee voor de eerste keer toegankelijk voor het brede publiek.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Ontdek meer van Andijk | APB | Andijker Nieuws Net

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder