Corina Sas Fotografie: Explosie in de lucht

Explosie in de lucht

In de polder ligt een mooi hyacintenveld, daar wilde ik een foto van maken. Toen ik daar stond zag ik vanuit het zuidwesten, dat de lucht boven de polder donker begon te kleuren. Het begin van de buien die, volgens de weersvoorspellingen, over ons land zouden gaan trekken. Op hetzelfde moment probeerde de zon met haar zonnestralen, die in het het noordwesten nog aan de hemel hing, de aarde nog wat te verwarmen.

De windveren die daar waren ontstaan, waren ook een voorbode van weersverandering. De zon leek wel een strijdt te voeren met die windveren en die donkere lucht. Wie zal er winnen? Op het moment dat de zon achter de donkere wolken verdween leek het wel of er een explosie in de lucht plaats vond. En de naderende donkere lucht, vanuit het zuidwesten? Die kleurde bijna net zo mooi blauw/paars als de hyacinten op het land.

Helaas moest de zon het ontgelden en hadden de aankomende buien gewonnen. De zon verdween achter het zware wolkendek, de strijd was gestreden.

Foto’s gemaakt 11 april 2023

Corina Sas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: