Corina Sas Fotografie: Groepjes op het ijs

Een week winter met pittige vorst, zal het? Het was best spannend of men in het aankomende weekend kon schaatsen. En ja hoor, de vlag hing uit bij de ijsbaan en de media deed de rest: we konden SCHAATSEN!!

Vele begaven zich naar de ijsbaan om weer de eerste rondjes op natuurijs te rijden. Sommige bonden voor het eerst de ijzers onder, om dan al krabbelend op het ijs de eerste slagen te nemen. Muziek klonk uit de luidsprekers en menig kindje werd  na een uitglijder even getroost door hun ouder, maar gingen daarna weer met goede moed het ijs op.

Even verder op werd er op de sloot geschaatst: stoere jongens op hoge noren maakten lange slagen. De meiden hielden het schaatsen even voor gezien en gingen verder te voet voor een wandeling op het ijs. De meerkoeten besloten om het wak te verlaten en waggelden doel bewust over het ijs naar de overkant om daar, op een stuk gras, naar voedsel te gaan zoeken.

Stoere jongens, giechelende meiden, meerkoeten en  kinderen met hun slee en soms ook voor het eerst op de schaats: Het feest is, misschien even, voorbij. Maar wie weet hebben we nog een kans!

Foto’s gemaakt 18 december 2022

Corina Sas

Advertentie
%d bloggers liken dit: