Corina Sas Fotografie: Het heeft bladeren geregend

Het heeft bladeren geregend

Als je rond deze periode in het bos loopt zie je dat de natuur zich opmaakt voor het volgende seizoen, de winter. Het is toch een magnifiek systeem!! Spaarzaam zijn met de voeding die, in dit geval, de bomen nodig hebben voor de groei- en bloeiperiode. Want in de kou kunnen de loofbomen niet overleven. Zij stoppen met hun sapstroom, maar halen daarvoor nog even de voedingsstoffen uit hun blad. Daarna laten ze een voor een hun bladeren op de grond vallen, wat ook weer een goede voedingsbodem wordt voor andere planten en beestjes. De harde wind helpt ook mee, totdat de bomen kaal zijn.

Op de foto zie je dat de grond, door de gevallen bladeren, mooi bruinoranje kleurt. Je kunt zelfs ook al ver kijken in het bos. Het bos waar het goed toeven is voor mens en dier!

En weet je waar deze foto gemaakt is? Gewoon het stukje bos bij “de natte cel”, richting het Streekbos, in de polder het Grootslag. Maar het had net zo goed ergens anders kunnen zijn waar loofbomen groeien. En waar de herfst begint!

Foto’s gemaakt 10  oktober 2021

Corina Sas

Advertentie
%d bloggers liken dit: