KNMI: Storm ‘Franklin’ zorgt voor nieuwe weerwaarschuwing | CODE ORANJE

De piek in de wind is vanavond met zware windstoten van 75-90 km/uur. In de westelijke provincies en het IJsselmeergebied komen tussen 20 en 23 uur zeer zware windstoten voor tot 100-120 km/uur, hiervoor geldt code oranje. Landinwaarts kunnen ook tijdens buien lokaal zeer zware windstoten van rond 100 km/uur voorkomen. Plaatselijk kan er weer schade ontstaan.

Komende nacht beperken de zware windstoten zich voornamelijk tot de kustprovincies.

Maandag overdag staat er opnieuw veel wind met overal zware windstoten van 75-90 km/uur, langs de kust rond 100 km/uur. Pas in de loop van middag en avond neemt de wind af. De windstoten kunnen overlast veroorzaken voor verkeer en buitenactiviteiten.

Maandagochtend gaat het opnieuw enige tijd regenen met in het (noord)oosten kans op natte sneeuw. In de middag volgen er enkele opklaringen maar kan ook nog een enkele bui voorkomen. Het blijft hard waaien met in de ochtend langs de kust opnieuw kans op storm, 9 Bft, en (zeer) zware windstoten tot ca. 100 km/uur. 

Bron KNMI

Foto door Dziana Hasanbekava op Pexels.com

%d bloggers liken dit: