Van wie is deze fiets?

Van wie is deze fiets?

Tijdens een vaartocht door het Egboetswater bij Wervershoof zagen we in eerste in de verte een vreemd voorwerp onder een brug op een paal liggen. Toen we het voorwerp naderden werd het duidelijk: een fiets. Het zadel vol met zoetwater mosselen, het freem met mooie oranje/bruine roest tinten. De spaken zijn vergaan. En als je goed kijkt zie de draden van de verlichting nog zitten. Ook de rubberen banden en trappers. Het is een opoefiets dat zie aan de mooie ronding in de stang. Een fiets die met zorg en van deugdelijke materialen is gemaakt. Waarschijnlijk vol trots ooit gekocht bij de rijwielhandel. Waar? Dat staat achter op het plaatje bevestigd op het spatbord.Hoe ie in het water is beland en juist daar, onder de brug van de Markerwaardweg? Gestolen? Is diegene later met iemand meegereden met de auto? Of ergens anders in het water gesmeten en met de stroming meegevoerd? Of met fiets en al te water gereden en er zelf uit geklommen en fiets laten liggen?

In ieder geval is ie, na jaren, door iemand uit het water gehesen en op een paal gelegd.  Je ziet wat er gebeurt met de vertering van materialen en de gevolgen daarvan. Want wat ligt er nog meer.. We redden het niet met 2x per jaar een Clean Up Day. Dat is alleen een bewustwording waar we mee bezig zijn. Neem gewoon je meegebrachte spullen mee: dat is beter voor de natuur en uiteindelijk beter voor je zelf!Ja, van wie zou deze fiets zijn geweest?

Corina Sas
(om deze foto te maken ben ik de volgende dag met de auto teruggereden naar deze plek).

%d bloggers liken dit: