Een avond  aan de Vooroever

Een avond  aan de Vooroever

Ben deze avond teruggegaan naar De Vooroever. De avond ervoor had ik er namelijk ook al foto’s gemaakt en naar aanleiding daarvan had ik iets bedacht. Maar zoals regelmatig, loopt het anders… De camera had ik al op het statief geschroefd, lampje op mijn hoofd en al lopend door de schemering op het doel af: de houten brug over “De Kom”. De maan schijnt, zal het lukken?Ik installeer het statief op de brug en kijk door de zoeker, draai aan mijn lens voor het juiste perspectief. jammer, krijg de maan niet samen met de brug en de skyline, van de haven, op de foto.

Dan toch maar foto’s maken want je weet maar nooit! Ja, want “je weet maar nooit”.  Zie hier het resultaat: de skyline van de haven van Andijk aan de linker kant en het licht van de maan aan de rechterkant van de brug. Maar dat licht van de maan had net zo goed iets anders kunnen zijn. Dat “anders” mag je nu zelf bedenken! Het effect is nu veel spannender zo!Op de terugweg zie ik de schittering van de maan in het water van De Kom: hij staat op dat moment net rechts boven de bomen. In het water zie je de schaduw van deze bomen en de reflectie van de maan. Het is net of de reflectie in het water van de maan de schaduw van de derde boom is. Zo zie maar: je kunt plannen hebben, maar de creativiteit wint. Tenminste dat is bij mij zo.
Corina Sas

%d bloggers liken dit: