Bliq Report: Kruispunt Ged. Laanweg / Kadijkweg 4de plaats van gevaarlijkste kruispunten in Nederland – Veenakkers / Driehuizen op 10de plaats

Archieffoto ongeval kruispunt Veenakkers – Driehuizen

ANDIJK – Het kruispunt Gedeputeerde Laanweg met de Kadijkweg staat op de 4de plaats van de Top 10 van de gevaarlijkste kruispunten van Nederland. En het kruispunt Driehuizen met de Veenakkers staat op de 10de plaats van dezelfde lijst opgesteld door Bliq Report op basis van gegevens ontleend aan STAR-ongevallendata. De Dorpsraad Andijk bracht deze gegevens naar buiten om aan te tonen dat het hoog tijd wordt het kruispunt een stuk veiliger te maken: “We moeten van die lijst af!”, aldus een woordvoerder van de dorpsraad.

Slachtoffers
In de periode van 1 juli 2016 t/m 30 juni 2021 vonden op het kruispunt Ged. Laanweg//Kadijkweg 26 ongevallen plaats waarvan 7 met slachtoffers. Op de Veenakkers-Driehuizen is dat lager: 16 ongevallen waarvan er ook 7 slachtoffers te betreuren waren. Volgens het rapport gaat het ook om hoge snelheden die gereden worden ter hoogte van de kruispunten.

40 jaar soebatten
Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkroon is nog bezig met een variantenonderzoek: “Dat rapport zou in het najaar klaar zijn. We wachten er nog steeds op! Hopelijk hebben ze daarin ook dit onderzoek van Bliq opgenomen en kunnen ze aan de hand daarvan vaststellen dat het echt noodzakelijk is beide kruispunten te verbeteren, als ze dat al niet zouden weten… We zijn als Andijkers hier al meer dan 40 jaar aan het soebatten hierover! Een rotonde of een bajonetkruispunt moet de problemen oplossen! En zo snel als mogelijk, aldus de dorpsraad. “Ons geduld raakt op!”

%d bloggers liken dit: