Radioactieve polonium op afvalberg Middenmeer

Radioactieve polonium op afvalberg Middenmeer
Een ouderwetse geigerteller

Afvalzorg Middenmeer – In gemeente Hollands Kroon ligt een locatie van Afvalzorg. Een bedrijf waar afval wordt gerecycled, opgeslagen en gestort  Deze locatie ligt buiten onze gemeentegrenzen maar wel nabij Opperdoes, Twisk en Medemblik.

Gemeente Medemblik heeft geen rol in het verstrekken van vergunningen voor het recyclen, opslaan of storten van afval op deze locatie. Ook zijn wij niet verantwoordelijk voor toezicht op deze locatie. We vinden het wel belangrijk dat u weet bij wie u terecht kunt met vragen hierover.

Opslag Polonium

Op deze locatie van Afvalzorg wordt ook Polonium afkomstig van Tata Steel opgeslagen. Polonium is een zeer laag radioactief materiaal (ZELA) afkomstig van erts die deze straling van nature bezit. De Autoriteit Nucleaire veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS) ziet erop toe dat het vervoer en de opslag van dit materiaal op een veilige manier gebeurt en verstrekt de vergunning hiervoor.

Meer informatie

Foto 2427999 via Pixabay

Eén reactie

  1. Kan de hoeveelheid nog van invloed zijn? Tot nu is er 21.000 ton gestort.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.