De Dijkwerker

De Dijkwerker - Fot0 © Corina Sas
De Dijkwerker

Op 24 juli 2018 had ik  bedacht om “De Dijkwerker”, staande vlakbij de rioolwaterzuivering van Onderdijk te fotograferen tijdens de zonsopkomst. Dus vroeg uit bed. Het autootje een beetje knap parkeren zodat die niet op de foto komt maar ook zo dat andere weggebruikers er geen last van hebben.

De zon kwam op, maar natuurlijk niet vanuit het punt wat ik had bedacht. Tja, de dijk loopt nu eenmaal niet recht, ook al lijkt dat soms zo wanneer je er langs rijdt. Oké! Positie bepalen: hurken, knieën en zelfs liggend op de buik… Er komen auto’s langsrijden die op dit tijdstip richting werk gaan, veel mensen die nog wakker moeten worden en anderen die juist wel wakker zijn en houden mij in de gaten… Ik zwaai maar even als teken dat alles goed is.

En dan vliegen er al luid gakkend ganzen over… precies in de “kijkrichting”: knip, knip, knip…

Het licht van de opkomende zon links, de dijkwerker kromgebogen, de ganzen vliegend van links naar rechts. Althans zo zie ik dat door mijn lens: wat een gevoel van vrijheid heb je dan!

“De Dijkwerker” (aug. 1981) is gemaakt door beeldhouwer Jan van Velzen (1931-2020) in opdracht van de gemeente Wervershoof: “Met dank aan alle werkers uit het verleden voor hun strijd tegen het water”.

Ja en alles (bijna) met de schop. Nog een leuk detail: ziet u de spinnenwebben?

Corina

Foto © Corina Sas

%d bloggers liken dit: