Afspraken getekend voor woningbouw in Abbekerk

Afspraken getekend voor woningbouw in Abbekerk.

Op donderdag 27 mei tekenden wethouder Ruimtelijke Ordening Andrea van Langen en Botman Projectontwikkeling BV Jos Botman en de eigenaar van café Het Nieuwe Bonte Paard financiële afspraken voor de ontwikkelovereenkomst.

Van Langen: ”Complimenten voor de heer Botman die deze uitdaging aangaat in het centrum van Abbekerk. Ik ben heel verheugd dat Abbekerk nu eindelijk weer zicht heeft op een uitbreiding van de vaste woningvoorraad. De gemeente is bezig met een inhaalslag waarbij we natuurlijk graag ook Abbekerk willen bedienen.”

Het is de bedoeling dat de exploitanten van Café Restaurant Het Nieuwe Bonte Paard straks verder zullen gaan in het dorpshuis.

Voor de woningbouw op de plaats van de huidige natuurijsbaan en Café Restaurant Het Nieuwe Bonte Paard heeft de heer Botman een woningbouwplan gemaakt dat bestaat uit 16 appartementen (locatie HNBP), vijf kleinere rijwoningen en vier eengezinswoningen (locatie ijsbaan).Op de locatie van de voormalige gemeentewerf komen vier vrije kavels en acht appartementen voor sociale verhuur door woningcorporatie De Woonschakel.

Op dit moment doet de gemeente nog enkele onderzoeken ter voorbereiding van het bestemmingsplan. Naar verwachting zal dit na de zomer voor inspraak worden vrijgegeven.

De laatste wijzigingen in het plan worden vervolgens besproken met de klankbordgroep, waarin omwonenden en de dorpsraad zijn vertegenwoordigd. De wijzigingen gaan voornamelijk over het aantal parkeerplaatsen en de verkeerssituatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.