Inkomstenbelasting en ouderenbonden

Inkomstenbelasting en ouderenbonden

Zoals elk jaar willen leden van de ouderenbonden u helpen met het invullen van uw belastingaangifte. In de gehele gemeente Medemblik staan invullers voor u paraat.

Bent u gepensioneerd en heeft u een verzamelinkomen tot € 35.000,- (als u alleenstaand bent) of tot € 50.000,- (als u gehuwd of samenwonend bent)? Dan kunt u als lid van een ouderenbond gebruikmaken van de belastinginvullers van onze ouderenbonden.

De belastinginvuller werkt op basis van vrijwilligheid. Wel zal de invuller gemaakte onkosten, zoals reis- , kopieer- en printkosten in rekening brengen. De vergoeding zal overigens nooit meer bedragen dan ongeveer € 10,- per huishouden.

Eind januari/februari wordt de machtigingscodebrief automatisch verzonden aan burgers die vorig jaar ook gebruik hebben gemaakt van een dergelijke code.
Deze code is nodig in de situatie dat de burger iemand anders wil machtigen voor het doen van de aangifte inkomstenbelasting.
De code wordt naar het huisadres gestuurd van de burger die hulp vraagt. Dus alleen voor diegenen die in 2020 ook een code hebben gehad. U moet voor elk jaar een nieuwe belastingcode hebben. Deze kan worden aangevraagd bij de belastingdienst 088 1236555. Binnen 5 dagen komt deze in een witte envelop bij u in de bus.

Jaarlijks helpen de gezamenlijke ouderenbonden meer dan 125.000 leden met het doen van de aangifte inkomstenbelasting. In meer dan 12.000 gevallen regelen wij huurtoeslag en meer dan 15.000 leden profiteren jaarlijks van zorgtoeslag. Dankzij de inzet van bijna 2.600 vrijwillige belastinginvullers, die hier in de eerste maanden van het jaar erg druk mee zijn.

Wilt u ook hulp bij het invullen van uw belastingaangifte?

Meer informatie bij Cisca Groeneveld, 0229 201519, of mail  seniorenNKL@ziggo.nl

Foto door Pixabay op Pexels.com

%d bloggers liken dit: