Drietal overlopen door getuige | Woning in Schagen beschoten

Wijdenes – Een getuige heeft vrijdag rond 02.50 uur drie mannen overlopen bij een woning aan de Lekerweg in Wijdenes. Wat het drietal daar van plan was is niet bekend.

De drie personen bedreigden de getuige en hij moest zijn persoonlijke eigendommen afgeven. Daarna gingen de drie mannen er vandoor in een auto. Agenten zagen het voertuig korte tijd later op de N506 bij Hoorn rijden. Het drietal werd gecontroleerd. Tijdens de controle probeerde één verdachte te vluchten. Door agenten werd een waarschuwing gelost. Uiteindelijk kon het drietal worden aangehouden.

Het gaat om drie Amsterdammers 18, 20 en 21 jaar. Het voertuig van de verdachten is in beslag genomen. Het gaat om een blauwe BMW. In de auto trof de politie een vuurwapen aan. De herkomst van het wapen zal worden onderzocht.
Mogelijk is mensen het voertuig opgevallen in Wijdenes. Mensen met informatie kunnen bellen met 0900-8844.

Woning in Schagen beschoten

Schagen – De politie zoekt getuigen van een incident waarbij er in Schagen een woning aan de Rozenlaan is beschoten. Dit gebeurde donderdagavond rond 21.20 uur.

De politie kreeg een melding dat er knallen waren gehoord. Agenten ontdekten schade aan een woning. De politie stelt een onderzoek in en heeft sporen veilig gesteld. Getuigen en / of mensen met informatie kunnen bellen met 0900-8844.

%d bloggers liken dit: