Corina Sas Fotografie: Achter de dijk

Achter de dijk

Dit is een van het meest gefotografeerde plek van Andijk! De dijk slingert hier, in verschillende bochten langs het land, om ons te beschermen tegen het wassende water van het IJsselmeer, tijdens de stormen. Maar de dijk geeft daar ook een luwe plek om te genieten van het mooie uitzicht.

Met of zonder zonsondergang: boven op de dijk of achter onder aan de dijk. Het maakt niet uit! En altijd zicht op de kerk. De kerk met haar 45 meter hoge kerktoren, die als een baken boven de dijk uitsteekt. Het is daar ook een mooie plek om je even de rust te gunnen op het bankje die daar op de dijk staat. Nog mooier is het, om naar beneden te gaan en dan vlak bij het water te gaan zitten. Je hoort dan het water klotsen tegen de stenen.

Een stukje verderop, staat tot ver in het water, een steiger waarvan je een verfrissende duik kunt nemen en dan zwemmen totdat het grote licht uitgaat. Daar wordt zeker gretig gebruik van gemaakt! Die zelfde steiger die, door een combinatie van vorst en stevige wind, een ijssculptuur vormt en dan een mooie blikvanger wordt. En wanneer het ook nog flink gevroren heeft, kun je er zelfs ook fijn schaatsen. Ja, achter de dijk daar is het goed toeven, het maakt niet uit welk seizoen het is.

Foto’s gemaakt 13 februari 2021 en 13 april 2022

Corina Sas

Advertentie

Eén reactie

  1. Beautifull, thanks!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: