Sporter van de maand: Daan Schouten uit Enkhuizen

Sporter van de maand: Daan Schouten uit Enkhuizen

Ook Daan Schouten was er op maandag 10 augustus 2020 bij toen Vek-Wik startte met Special Sporten. Met zijn 23 jaar is Daan één van de “veteranen” van deze unieke tak van sport. Juni 2021 werd hij zelfs vanwege zijn sportieve kwaliteiten als Held van Enkhuizen in het zonnetje gezet en in maart 2022 werd hij sporter van de maand bij Vek-Wik. En nu presteert hij dat weer.
Sporter van de maand februari. En terecht! Daan kijkt elke week uit naar het sporten. Hij geniet van het gezelschap van de vrienden en vriendinnen die hij bij Special Sporten heeft gemaakt. Een leuke groep waar lekker wordt gesport en gelachen.

Ondanks zijn rolstoel doet Daan aan zo veel mogelijk oefeningen mee, Befaamd zijn Daan’s basketball dunks en zijn kogelslingerdraaien in de rolstoel. Ook met het balwerpen en fitnessoefeningen met de elastieken gaat hij steeds beter presteren.
Niet alleen bij Vek-Wik is hij actief op het sportieve vlak. Hij zwemt ook nog en rijdt paard. Uiteraard moet er ook nog worden gewerkt. Daan gaat 4 dagen per week naar dagbesteding De Kolk in Hoogkarspel. Daar schuurt en schildert hij en maakt hij prachtige kaarsen. Kaarsen die zo mooi zijn dat het jammer is om deze op te branden. Er wordt elke maandag van 19.00 tot 20.00 uur gesport in de gymzaal van wijkcentrum De Bonte Veer, Wielewaal 1 in Enkhuizen.

Kom eens kijken!

Sinds kort is er een extra uur Special Sporten (sporten met een verstandelijke beperking) op de woensdagmiddag van 16.45 tot 17.45 uur. Kom ook eens kijken! Als je wilt, mag je ook direct meedoen. Sporten en plezier maken. Wat wil je nog meer?

De eerste twee proeflessen zijn gratis. Iedereen (alle leeftijden) is van harte welkom! Bij Special Sporten worden diverse sporten en spellen vol enthousiasme en plezier gedaan. Basketbal, bal gooien, dansen, hockey, apenkooien, boksen, fitness oefeningen, hardlopen, oefeningen met de gymringen, etc. Niets moet, (bijna) alles mag. Iedereen sport op zijn/haar eigen niveau. Tijdens elke les worden er als het even kan nieuwe uitdagingen aangegaan. Vek-Wik geeft ook nog op de woensdagmiddag sporten/bewegen voor mensen met een lichamelijke en/of visuele beperking. Ook hier staan naast het sportieve gebeuren de sociale contacten en het
maken van plezier centraal.

Meedoen?

Steeds meer sportievelingen uit Enkhuizen, Bovenkarspel, Grootebroek, Hoogkarspel, Venhuizen, Medemblik en Hoorn sluiten zich aan bij het sporten met een beperking bij Vek-Wik. Iedereen uit West-Friesland kan zich hiervoor aanmelden. Voor meer informatie: Hans de Vries, sportmetbeperking@vekwik.nl / 06 – 83 20 52 70

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: