IVN West-Friesland: Film Onder Het Maaiveld

Een video still uit de film

Vanaf 2 maart 2023 gaat de film Onder het Maaiveld draaien voor het grote publiek. Deze film laat de fascinerende wereld direct onder onze voeten zien en toont het grote belang van een gezonde bodem. IVN Natuureducatie organiseert samen met filmproducent EMS FILMS speciale voorvertoningen. Als IVN’er (niet IVN’ers zijn overigens ook welkom) kun jij nu met korting naar de voorvertoning op 19 februari om 11.00 uur in het Cinema Oostereiland in Hoorn.  

Over de film 

Vanuit het programma Onder het Maaiveld maakte EMS FILMS, de makers van De Wilde Stad en De Nieuwe Wildernis, de film Onder het Maaiveld. Bekijk hier alvast de trailer. Ze maakten ook fraaie korte filmpjes over de ‘50 helden van de bodem’, waarvan een groot aantal nu al op de IVN website kan worden bekeken.  

Meer leren over de bodem? 

IVN is educatiepartner van het programma Onder het Maaiveld, dat zich inzet om het belang van een gezonde bodem onder de aandacht te brengen. Zo heeft IVN lespakketten voor het basisonderwijs en een e-learning ontwikkeld. Daarnaast stimuleert IVN tuinbezitters om hun eigen tuinbodem te onderzoeken met de Tuinbodemcheck.  

Partners Onder het Maaiveld 

Onder het Maaiveld is een project van IUCN NL, De Vlinderstichting, NIOO-KNAW, WUR en het Centrum voor Bodemecologie waar IVN Natuureducatie als educatiepartner bij betrokken is. Doel van het programma is om een structurele verandering in de omgang met onze waardevolle bodem teweeg te brengen en zo te zorgen voor het herstel van het bodemleven in Nederland. Onder het Maaiveld wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. 

Advertentie
%d bloggers liken dit: